Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η ΚΑΛΗ ΝΕΡΑΙΔΑ


 

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑ

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια νεράιδα που αγαπούσε την πράσινη ενέργεια , τα λουλούδια , τα ρυάκια , τα βουνά , και τον γαλανό ουρανό της μητέρας Γης.

Υπήρχε όμως και ο παράξενος Λύκος , που πάντα κοιτούσε καχύποπτα γύρω του μήπως και κάποιος επιτεθεί στην φωλιά του, η καχυποψία του αυτή ήταν  δικαιολογημένη μιας και ο καλός πατερούλης από την άλλη άκρη του κόσμους συνέχεια τον παρατηρούσε και τον κατασκόπευε με το μεγάλο ματογυάλι του.

Στην ιστορία αυτή υπήρχε και ένα μικρό προβατάκι που τριγυρνούσε από εδώ και από κει και έβοσκε ανέμελο στα απέραντα λιβάδια .

Κάποια μέρα το μικρό προβατάκι άκουσε από τον  ουρανό μια θεϊκή φωνή  που του  έλεγε πως μπορεί να γίνει ένας μεγάλος και δυνατός λύκος και θα μπορούσε  και να πάρει την θέση του λύκου που ζούσε δίπλα του.

Το μικρό προβατάκι το πίστεψε και άρχισε αντί να βελάζει να κάνει  τα ουρλιαχτά του λύκου όσος δυνατά μπορούσε.

Από την άλλη άκρη του κόσμου , ο καλός πατερούλης που παρακολουθούσε με το μεγάλο του ματογυάλι την εξέλιξη αυτή χαιρόταν  , είχε πετύχει τον σκοπό του,  με το μήνυμα που είχε στείλει με τον φτερωτό του ταχυδρόμο στο μικρό απροστάτευτο προβατάκι .

Το σχέδιο του ήταν σε εφαρμογή θα έκανε τον μεγάλο κακό λύκο που χρόνια τώρα έπαψε να τον υπακούει , και να αμφισβητεί την εξουσία του , να επιτεθεί στο μικρό απροστάτευτο προβατάκι και αυτός ως καλός πατερούλης όπως πάντα  ήταν θα τον τιμωρούσε , όπως χρόνια τώρα ως θεός τιμωρούσε , όποιον παραστρατούσε.

   Για να μην λέμε πολλά λόγια έτσι και έγινε .

Η καλή νεράιδα που έτυχε να πετούσε πάνω από κει , συγκινήθηκε , και έτρεξε αμέσως χωρίς να χάσει χρόνο στον καλό πατερούλη που συνέχεια παρακολουθούσε με τον μεγάλο του ματογυάλι , και τον παρακάλεσε να προστατεύσει το μικρό προβατάκι.

Ο καλός πατερούλης από την άλλη άκρη του κόσμου , που την είδε συγκινήθηκε και αυτός άλλα όμως όπως τον είχε μάθει ο πατέρας του , ο μεγάλος άρχοντας  , ότι πάνω από την συγκίνηση , και την συνείδησή , είναι οι δουλείες.

Υποσχέθηκε τότε στην καλή νεράιδα ότι θα προστάτευε το καλό και μικρό προβατάκι αρκεί να μην ξαναπάρει βρόμικη ενέργεια από τον κακό λύκο για να ζεσταθεί τον χειμώνα,  αλλά να αγοράσει με διπλάσια τιμή την δικιά του βρόμικη ενέργεια. Είπαμε η δουλεία είναι πάνω από όλα.

Η καλή νεράιδά τι άλλο να κάνει το δέχθηκε , βλέπετε η συνείδηση είναι πάνω από όλα , και υποσχέθηκε στον καλό πατερούλη ότι αυτό που της είπε θα το κάνει.

Υπήρχε όμως και κάτι άλλο που εδώ και καιρό την ενοχλούσε , αυτό ήταν ότι δεν θα γινόταν να ασχολείται  τόσο έντονα με την πράσινη ενέργεια,  τα κόκκινα , τα μπλε ,τα πράσινα λουλουδάκια , τα ποτάμια και την μητέρα Γη ,  για αυτό και ξαναπήγε στον πατερούλη εκεί στην άλλη άκρη του κόσμου , που πάντα παρακολουθούσε με το μεγάλο ματογυάλι του , και ζήτησε την συμβουλή του για της πει  τι πρέπει να κάνει. 

Αυτός άνθρωπός των αγορών όπως ήταν πάντα , της έδωσε μια υπέροχη λύση , της είπε δηλαδή να συνεχίσει να κάνει τις  πράσινες δουλείες της  , να φυτεύει λουλουδάκια , αλλά και να κάνει μια αρχή να φτιάχνει τανκς , που εδώ και χρόνια ο μεγάλος πατερούλης της το είχε απαγορεύσει , και  να τα δώσει στο μικρό και απροστάτευτο προβατάκι για να υπερασπίσει τον εαυτόν του.

Η καλή νεράιδα έφυγε , αλλά δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένη με την λύση αυτή που της έδωσε ο πατερούλης , κάτι την βασάνιζε , πως θα μπορούσε να συμβαδίσουν τα τανκς με την πράσινη ενέργεια , και με την μητέρα Γη.

Πέρασε ο καιρός και η καλή νεράιδα έφτιαχνε τανκς και τα τοποθετούσε μέσα στα πράσινα κόκκινα μπλε  λουλούδια , για να το κάνει πιο ευχάριστο , αλλά και πάλι κάτι την βασάνιζε , δεν μπορούσε να ησυχάσει.

Τότε της ήρθε μια ιδέα να βάψει τα τανκς με όμορφα λουλουδάκια , όπως και το έκανε.

Πέρασε ο καιρός και όταν η καλή νεράιδα κοιτάχθηκε στον καθρέπτη του εσωτερικού της κόσμου, είδε πως η συνείδηση της δεν την ενοχλούσε πια.

Και η ζωή από δω και πέρα έτσι ανέμελα με τον μεγάλο και μικρούς πατερούληδες  συνεχίζεται….  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου