Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Βασιλεια των Ουρανων


 

Πέθανε Κωνσταντίνος ο ξενόφερτος βασιλιάς των Ελλήνων του οίκου Γκλύκσμπουρκ.

Για την Ελλάδα  όλο αυτό το σόι ήταν η καταστροφή της από το 1832 που επιβλήθηκε στην χώρα ο Βαυαρός Όθωνας , και αργότερα  το 1864 ο Γεώργιος Α του παραπάνω οίκου μέχρι και αυτόν που

σήμερα πέθανε , ο οποίος και καθαιρέθηκε από την δικτατορία του δωσίλογου ταγματασφαλίτη Παπαδόπουλου εφόσον πρώτα όρκισε την  κυβέρνηση του δικτάτορα. Ο πατριώτης αυτός ,  όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται ήταν δεκαοχτώ χρονών και  ότι έκανε αντίσταση με το να μην γελάει στην αναμνηστική φωτογραφία .

22 Ιουλίου 1944  γίνεται  μια διαδήλωση από την μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση της Ευρώπη που αριθμούσε τα Δύο εκατομμύρια  μέλη και στην Κατοχική Αθηνά κατεβαίνουν στην διαδήλωση τετρακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές τριάντα διαδηλωτές σκοτώνονται και πολλοί συλλαμβάνονται , το αίτημα τους να μην παραδοθεί η Μακεδονία από τον Χίτλερ στους Βουλγάρους όπως και έγινε . Ανάμεσα στους νεκρούς δύο κορίτσια που την μια την πάτησε το τανκς η Παναγιώτα Σταθοπούλου και η Κούλα Λίλη  δεκαεννιά και δεκαέξι ετών αντίστοιχα.

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2023 θα καταφθάσουν στην κηδεία του πολλοί γαλαζοαίματοι πολλών οίκων  που γεννήθηκαν σε χρυσές κούνιες και εξασκούν  το επάγγελμα του πρίγκιπα της πριγκίπισσας του βασιλιά και της βασίλισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου