Η λίστα ιστολογίων μου

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ 5



 ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ



  ‘’  Τι μπορεί να κάνει η Ελλαδίτσα ’’.  

    Το άκουσες παππού για την Ελλαδίτσα ,ακούστηκε  η φωνή του μικρού παιδιού ,από το διπλανό τραπέζι.

    Τι είπες παιδί μου αν θέλω μια Αγελαδίτσα , εννοώντας ο παππούς το κλασικό νόστιμο γιαουρτάκι , με τα πολλά ή λίγα λιπαρά.

   Όχι παππού αγελαδίτσα , αλλά Ελλαδίτσα.

  Ελλαδίτσα... . Α τώρα κατάλαβα, και που το άκουσες αυτό , ότι η Ελλαδίτσα , έγινε αγελαδίτσα ;

   Όχι παππού δεν πρόκειται για αγελαδίτσα , αλλά για την χώρα μας την Ελλαδίτσα που όπως μου έχεις διηγηθείς , πολέμησες και συ για να γίνει μεγάλη και τρανή .


   Α τώρα το κατάλαβα , και  για να έχουμε καλό ρώτημα ποίος λέει την Ελλάδα μας,  Ελλαδίτσα. 

   Μα μόλις τώρα παππού , δεν το άκουσες , το είπε εκείνος , ο μεγαλο δημοσιογράφος στις ειδήσεις ,που παρακολουθείς. 

   Α ώστε έτσι είπε αυτός ο κύριος , και ο παππούς πήρε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης που ήταν ακουμπισμένο στο μπράτσο της πολυθρόνας , και με ταχύτατη κίνηση σαν δεκαοχτάρης , έκλεισε την τηλεόραση, φαινόταν καθαρά , ότι ο παππούς δεν ήθελε  να ακούσει άλλο , είχε θυμώσει . Γύρισε στον μικρό του εγγονό και του είπε θυμωμένα .

   Άκου να πει την Ελλάδα , Ελλαδίτσα ,Αγελαδίτσα.

  Ο παππούς πρέπει να είχε κότσια , περηφάνια , για αυτήν την χώρα , την Ελλάδα , που την κατάντησαν Ελλαδίτσα , και τώρα αγελαδίτσα, και με την πάροδο του χρόνου , με τα μνημόνια , τα ΔΝΤ ,  με την ομοσπονδία , και ότι άλλο θέλει προκύψει στο πέρασμα του χρόνου , πως θα καταντήσει αυτή η χώρα , ποιος το ξέρει.  

   Θέλουν να σε κάνουν αγελαδίτσα παππού , για να γίνεί , η Ελλαδίτσα σύγχρονο κράτος της ομοσπονδίας , του ανταπάντησε ο μικρός με περιπαιχτικό ύφος και χαμόγελο.

   Μα τι λες παιδί μου , εγώ δεν πολέμησα για Ελλαδίτσα ,ούτε για αγελαδίτσα , αλλά για μία χώρα που θα λέγεται Ελλάδα , είπε ο παππούς θυμωμένος αρπάζοντας την μαγκούρα του που ήταν ακουμπισμένη στο μπράτσο της πολυθρόνας κουνώντας τη  με νόημα. 

   Ναι αλλά τι ψηφίζεις παππού είπε ο μικρός με ένα κρυφό γέλιο.

   Ε... δεν άκουσα τι είπες ;

   Τι ψηφίζεις , επανέλαβε με ακόμη πιο δυνατή φωνή ο μικρός , μόνο που τώρα δεν μπορούσε να συγκρατήσει το γέλιο του.

   Τι θέλεις να ψωνίσεις ... είπε ο παππούς με δυνατή φωνή στον μικρό του εγγονό , σαν να ήθελε να του πει μην με ενοχλείς άλλο . 

   Καλά άστο ... παππού απάντησε ο μικρός , και μάζεψε τα βιβλία του , από το τραπέζι  , γρήγορα γρήγορα και έφυγε γελώντας , αφήνοντας μόνο του τον παππού στο δωμάτιο , μόνο που τώρα , η φωνή της τηλεόρασης ήταν ακόμη πιο δυνατή.






       Έτος  2014

                                                                                                            ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΓΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου