Η λίστα ιστολογίων μου

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ




Σε γενικές γραμμές το περιβαλλοντολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ενόψει covid19 ο νεοφιλελεύθερος υπουργός κ. Χτζηδάκης ευνοεί τις νεοφιλελεύθερες επενδύσεις και σε δημόσιους χώρους .
Τώρα τι είναι καταστροφή του περιβάλλοντος  είναι μια ολόκληρη συζήτηση.
Για να φτιάξεις ήπιες μορφές ενέργειας θα πρέπει να τις κάνεις με τέτοιο τρόπο που να μην καταστρέφεις το περιβάλλον , και εννοώ ότι δεν μπορείς πχ να βάλεις φουρφούρια σε ένα δάσος καταστρέφοντας το ίδιο το δάσος.

Δεν μπορείς να βάλεις  φωτοβολταικά σε γη υψηλής παραγωγικότατης καταστρέφοντας το καλλιεργήσιμο έφορο έδαφος , και μάλιστα σε μια περίοδο χρεοκοπίας της χώρας.
Άλλος ένας παράγοντας που είναι σημαντικός άλλα δεν λαμβάνεται υπόψη είναι και η οπτική  όχληση.
Εγώ που δεν είμαι και πολύ οικολόγος , δεν θα μου άρεσε να περπατάω σε ένα λόφο  σε μια παραλία και να βλέπω τα φουφουρια μέσα στην θάλασσα ή σε ένα όμορφο δάσος .
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνει μια χωροταξική τεκμηριωμένη μελέτη όπου θα αφορά όλη την χώρα όπου ρητά και κατηγορηματικά θα καθορίζονται οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας και σύμφωνα με αυτές θα καθορίζονται οι συγκεκριμένοι χώροι όπου θα μπορούν να μπουν τα οποία δήποτε συστήματα  παραγωγής ήπιας μορφής ενέργειας. 
Άλλο ένα ζήτημα είναι και η οικοδομική πύκνωση –αυθαίρετα.
Βάσει συντάγματος απαγορεύεται ρητά η αυθαιρεσία και η καταπάτηση δημόσιας γης
Τι εννοούμε προσοχή όχι κρατική άλλα δημόσια γη
Εννοούμαι τα δάση μας , τις παραλίες μας , τις λίμνες μας ,τα ποτάμια μας , δεν σημαίνει ότι πχ το δάσος της Χαλκιδικής ανήκει αποκλειστικά μόνο στους χαλκιδικώτες και όχι και σε όποιον δήποτε  άλλον. Γι αυτό και μπορεί ο καθένας ανενόχλητος έχοντας το συνταγματικό αυτό δικαίωμα να πάει ελευθέρα σε οποία δήποτε παραλία.   
Όλοι οι νόμοι περί αυθαιρέτων έχουν βγάλει τις τακτοποιήσεις σε δημόσιες εκτάσεις. Ο καινούριος νόμος το επιτρέπει για τριάντα χρόνια.
Τελειώνοντας σε μια συζήτηση για τα αυθαίρετα και τις διαβρώσεις της θάλασσας ,πετάχτηκε ένας κύριος και είπε την εξής φράση
‘’ και με εμάς τους οικιστές τι θα γίνει ‘’  .
Ψάχνοντας την έννοια του οικιστή και καταπατητή ένοιωσα τόσο πολύ μα τόσο πολύ ….. 
 Στην ιδία μου την χώρα.
οικιστής : (ιστ.) ο επικεφαλής των αποίκων και γενικά ο ιδρυτής μιας πόλης κατά την ελληνική (και ρωμαϊκή) αρχαιότητα
καταπατητής: αυτός που καταπατεί ξένη ιδιοκτησία, αυτός που την καταλαμβάνει και τη χρησιμοποιεί αυθαίρετα: Kαταπατητές δασικών εκτάσεων οικοπεδοποίησαν εκατοντάδες στρέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου